A szőlő legértékesebb része
A szőlőmag mikro-őrlemény kivonat antioxidáns hatású anyagai (polifenolok) hozzájárulnak a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásához. A káros környezeti hatások, anyagok (pl. pollen, levegő- és vízszennyezés, tartósítószerek, stressz) a szervezetben szabadgyököket szabadítanak fel, melyek megtámadják és elpusztítják az egészséges sejteket.
A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az oxidatív szennyezések semlegesítésében, mint az E-vitamin. A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
Nem elég, ha szétrágjuk?
Nem. A szőlőmag egészben vagy szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, mindenképpen őrölni, porítani szükséges.
Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását.
A szőlőmag mikro-őrlemény átlagos összpolifenol tartalma: 3000mg/100 g
A szőlőmag mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz.
Legismertebb összetevői
Rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél méter lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100%-ban felszívódnak szervezetünkben.
A szőlőmag őrlemény por állagú, olyan az íze, mint a friss szőlőmagnak. Kicsit kesernyés, de nincs sem savanyú, sem erjedt íze, mivel friss szőlőből készül.
Fogyasztási javaslat
Napi 3-5 g, 1 adagolókanállal.
Fogyasztási javaslat
Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.
Véralvadásgátló gyógyszerekkel nem ajánlott együtt fogyasztani!