Étvágytalanság a gyerekeknél?

A gyerek nem hajlandó megenni semmit, és egész nap csak csokit, meg kólát meg gumicukrot lehet neki adni? És még a brokkolit sem hajlandó megenni… Mit kezdjünk vele? Ha valakinek a gyereke nem hajlandó semmit megenni, az nem olyan vicces. Mit lehet tenni étvágytalanság ellen?

Mi a természetgyógyászati megközelítése az étvágytalanságnak? Ha valaki utánanéz az interneten, akkor azt látja, hogy van egy csomó természetgyógyászati összetevő (nem feltétlenül csak gyógynövények), ami képes arra, hogy az ember megeszi és éhes lesz tőle. Az első ilyen az unikum… 🙂 Viccet félretéve, léteznek különböző keserű gyógynövényes kivonatok, amikből igen kevés is elég, és utána igen éhes lesz az ember. Ezek a keserű kivonatok megindítják az epetermelést, ami aztán kiváltja az éhséget.

Keserű dolgok

Maga a keserű íz ami kiváltja azt, hogy megjöjjön az étvágya valakinek. Nem a növény az ami felelős azért hogy megjöjjön az étvágya valakinek. Szinte mindegy, hogy mitől keserű valami. A keserű íztől az emberek, és a gyerekek is óvakodnak. Ez a legmegosztóbb íz. Az édeset 10-ből 9 ember szereti. A sósat 10-ből 8 szereti. A savanyút 10-ből 7 ember szereti. a keserűt 10-ből 1. Pedig a keserű egy fontos íz. Ugyanolyan fontos mint a többi, ha nem fontosabb.

Íme két igen keserű gyógynövény

Tárnics

Fent említettük az unikumot, de említhettük volna bármelyik gyomorkeserűt. A tárnicsot előszeretettel használják gyomorkeserű készítményekhez. Csak nincs sok túl sok benne, ezért nem lesz éhes az ember igazán tőle. A népi gyógyászat már évszázadok óta használja a keserű orvosságokat.  A sárga tárnics, ha jól van elkészítve egy nagyon jó epertermelés segítő, májműködést segítő, étvágygerjesztő gyógynövény.

Ezerjófű

Az ezerjófű egy szagtalan és nagyon keserű ízű növény. Étvágyjavító, emésztést serkentő és epehajtó hatása miatt a népi gyógyászat közkedvelt növénye. Az ezerjófűnek is  nagyon jó hatóanyagai vannak.  Már ha az ember elrágcsálja, vagy a nyelvén tartja néhány percig, akkor is lesz étvágya.  Ezért hatékony étvágytalanság esetén.

Egyéb étvágynövelők

Görögszéna

A görögszénát használják étvágytalanság ellen és általános erősítőszerként is. A görögszéna nagyon jól kezeli a tejelválasztási problémákat. Annak a kismamának akiknek tejelválasztási problémai vannak, logikus lenne görögszénát fogyasztani. Viszonylag kis mennyiségben már megnöveli a szervezetnek az anyagcsere folyamatait értelemszerűen a tejelválasztási folyamatokat is és ezáltal több tej jut a babának.

Pollen

Ha valaki eszi a virágpollent (amennyiben tudja szedni) egyszerűen megeszi valaki és éhes lesz tőle.  A pollenben lévő tápanyagok javítják az étvágyat. Viszont 100 emberből 50 nem tudja megenni. Allergiás lesz tőle. Mit lehet csinálni vele? Ki kell vonni azt a hatóanyagot, ami felelős ezért a hatásárt. Célszerű olyan készítményt keresni, amiben a pollen kivonata van, azok nélkül az összetevők nélkül, ami allergiát okozna.

Búzacsíra

Sokan, amikor fogyókúráznak búzacsírát esznek. Ez azért vicces, mert a búzacsíra az egyik legétvágygerjesztőbb anyag. Ha valakinek nincs étvágya akkor egyen búzacsírás, ha valaki fogyókúrázni akar, akkor ne egyen búzacsírát. Nem a kalóriatartalma miatt, hanem mert nagyon éhes lesz tőle.

Vitaminok gyerekeknek

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .