Köhögés elleni tippek

Évente nagyjából ősz közepétől ez első tavaszi gyümölcsök megjelenéséig tart a megfázás, köhögés, és hasonló betegségek szezonja. A jó hír, hogy léteznek kiváló természetes anyagok és gyógynövények, melyek hatékonyabbak, mint bármelyik köhögéscsillapító szirup. Itt van néhány:

Méz és fokhagyma

A méz remek köhögéscsillapító, de a gyorsabb gyógyulás érdekében célszerű fokhagymával kombinálni.  Egy evőkanál mézhez törjön össze egy gerezd fokhagymát. Hagyja állni 10 percig, majd keverje bele a mézbe. Egye meg fél órával lefekvés előtt. A két dolog szinergikusan fog hatni és a gyógyulás még gyorsabb.

Zeller és méz

A zeller és a méz párosa hatékony a száraz-köhögés ellen.  Elkészítés: mossunk meg 30 gramm zellert és vágjuk apró darabokra 30 gramm zellert. Ezután főzzük meg,majd adjunk hozzá mézet ízlés szerint. Napi 2-szer, délelőtt és délután fogyasszunk belőle.

Eukaliptusz illóolaj

Az Eukaliptusz olaj antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír, de egyre szélesebb körben használják köhögés-elleni szerként is.

Forraljon fel 4 csésze vizet egy edényben, és adjon hozzá 20-30 csepp eukaliptusz illóolajat. Lélegezze be a gőzt legalább 15 percen keresztül. A legjobb, ha egy törölközővel letakarja a fejét az edény fölött, hogy ne engedje ki a gőzt.

A legfinomabb: méz és kávé

Egy vizsgálat szerint a kávé és a méz kombinációja hatékony lehet a köhögés kezelésében.

Egy vizsgálatban 97 felnőtt vett részt, három héten keresztül. Az első csoport kávét és mézet, a másodig csoport szteroid alapú gyógyszert, a harmadik csoport egy nem-szteroid alapú köhögés elleni szirupot kapott. Az eredmények azt mutatták, hogy az a csoport aki a méz és kávé keverékét fogyasztotta,  ott csökkent leginkább a köhögés gyakorisága.

A kutatók szerint, minden évben több millió dollárt költenek a köhögés kezelésére, de az igazi hatása a köhögés elleni gyógyszereknek nem igazán megbízható. A méz és kávé természetes köhögéscsillapítók, kellemesebb a fogyasztásuk, biztonságosak, kevésbé költségesek, mint a gyógyszerek, és könnyen elérhetőek. Ezen túlmenően, rövid idő alatt hatékonyabbnak bizonyultak.

forrás: naturalnews.com, naturhirek.hu

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .